cover van dwars door de storm

Toen Martine Letterie en ik bedacht hadden dat we samen een boek wilden maken, was de grote vraag: waarover?
Het was Martine´s idee om te schrijven over de Ambonezen die hier in de jaren vijftig kwamen wonen in Noordoost-Groningen. Midden tussen de ´communisten´. Opstandige, dwarse, ´heidense´ arbeiders tegenover gezagsgetrouwe, vrome dienaren van koningin en vaderland.
Martine had al vaker over communisten geschreven, en ik al vaker over immigranten. Bovendien was mijn vader gedurende een halve eeuw juridisch raadsman geweest van Ambonezen.

Eerst zijn we samen in een huisje gaan zitten naast het vroegere Ambonezenkamp bij Finsterwolde. Daar hebben we onderzoek gedaan, research.
Daarna zijn we samen naar Ambon gegaan, in Indonesië. We hebben er veel meegemaakt. Van onze reis hebben we een verslag gemaakt, dat vind je met de knop middenboven.
En toen hebben we het boek geschreven. Lees het maar.

 

Met de knoppen aan de bovenkant kun je meer lezen uit en over het boek. Met die hieronder ga je naar de rest van mijn site. Daar vind je een compleet overzicht van mijn jeugd- en kinderboeken, met voor elk boek een plek zoals deze, en allerlei andere informatie.